O meni

Tara Rožman, mag. poslovnih ved

Kot strokovno usposobljena oseba za varstvo osebnih podatkov (Data Protection Officer – DPO), vam nudim storitve svetovanja in izobraževanja na področju varstva osebnih podatkov ter pomoč pri doseganju skladnosti z najnovejšo evropsko, kot tudi lokalno in področno zakonodajo.

Za vašo skladnost z zakonodajo na področju varovanja osebnih podatkov skrbim Tara Rožman, magistra poslovnih ved. Splošno izobrazbo sem pridobila na mednarodnem magistrskem programu International Full Time Master Programme in Business and Organization (IMB) na Ekonomski Fakulteti, Univerze v Ljubljani. Svojo poslovno pot sem pričela kot finančna svetovalka v mednarodni revizijski hiši PWC, kjer sem pridobila številne izkušnje na področju vrednotenja podjetij, ocenjevanja finančne stabilnosti podjetij, ugotavljanja poslovne sposobnosti podjetij ter projektnega dela. Večji del mojega dela je zajemalo tudi varovanja finančnih in poslovnih podatkov ter poslovnih skrivnosti podjetja. Kariero sem nadaljevala z delom v informacijski hiši, ki razvija poslovne programske rešitve, kjer sem spoznala strukturo poslovnih informacijskih rešitev ter njihovo delovanje in si tako pridobila številne izkušnje na področju informacijske varnosti. V zadnjem letu sem se odločila za samostojno poslovno pot in ustvarila lastno podjetje Bitasoft s.p.

Z udeležbo na izobraževanju, ki sta ga organizira Uradni List v sodelovanju s podjetjem Info Hiša d.o.o., sem pridobila dodatno kvalifikacijo Strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in si s tem zagotovila strokovno usposobljenost za opravljanje storitev pooblaščene osebe za varovanje osebnih podatkov (DPO).